Jun 1, 2011

Timpul promis

                        http://www.youtube.com/watch?v=ZaGNAL_u-SU                     
                      http://www.youtube.com/watch?v=H-iU76j4JYM&feature=related
Era vorba ca vorbim despre timp. Ziceam cand va fi fost sa fie timpul lui, timp pentru el. Si iata ca e, cum se promitea. E vremea timpului inteles cum se cade. Au trecut treizeci si doi de ani. E vremea intelesurilor, macar cateva, a clipirii mai dese in bezna, a plecatului de-a busilea din intaiul iunie spre totdeauna.
Despre timp, adica miscare. Revolutii prin noi, permutari tapetate cu idealuri. Daca crezi ca forma iti este un accident derizoriu, gresesti. Ai chipul si asemanarea celui pe care cu folosita abilitate l-ai cauzat molecular sa fie. Cea mai importanta teorie a eticii se refera la activitatea sufletului, adica fericirea.
Despre timp, adica viteze stelare, istorice chiar. O activitate este apriori completa, adica isi contine sfarsitul, adica isi este suficienta, adica se desfasoara pentru ea insasi. Miscarea se executa de dragul unui alt ceva la polul opus ei. Potentialitate versus actualitate in noi. Activitatea ta, a mea, a lor rezida in HEXIS, o stare permanenta pe care o realizezi treptat. Care suntem hotarati sa ne mentinem activi. Restul ne miscam foarte pragmatici prin spatiu cu timpul atarnat de gat intr-o straduiala crunta sa mai ramanem secunde plutind.
                                          http://www.youtube.com/watch?v=Jmyr7lZvGE4

In actiuni ne dovedim ceea ce suntem in fapt. Am scris actiuni visand sa neutralizez miscari. Caci de le-as nega le-as atrage. Sa stea frumos acolo, le observam in logica lor mecanica a datului pe caruselul cu cauza si efect. Activitatea ne este explicabila in termeni strict individuali, carevasazica mai lasa-ma cu fanfaronada de grup. Motivul tau, actiunea ta, telos al tau. Cel in sine, cel care isi e suficient si care isi contine sfarsitul. Ideea TA manifestata prin timp despre ceea ce stii ca esti in afara lui. Latenta inca sau actualizata deja, aceea e fiintarea ta activa. Ma misc in virtual. Emotii facultati, dispozitii- deloc acelasi lucru. Platon credea ca virtuosul ii stapaneste pe cei doi cai naravasi. Aristotel zicea ca virtuosul ii educa. Intr-o lume in care legea ne cere inca minimul si etica maximul ma iau dupa ethos, care e pentru educatie. Asa ca uite o actiune in timp: stau calare pe cai si birjaresc emotii. Iar ceea ce ar trebui sa fiu depinde de cum sunt chiar acum. As fi vrut sa fi spus eu minunatia asta dar s-a gasit unul cu A mai destept inainte. Primul pas in morala? Stabilirea unui scop demn de mine insami. http://www.youtube.com/watch?v=v_O6UTkeN3M&feature=related
Vorbim despre timp? Atunci acum e cea mai buna explicatie pentru ce-a fost aici si pentru ce urmeaza. Recapitulam definitii: actiune-miscare.
Am miscat in virtual niscaiva energii de dragul semnului de intrebare. Cateva pornografii intelectuale minore intr-un exchibitionism dirijat. Doar nu credeai in menajul acesta la infinit. Fiecare sa se traiasca pe sine dupa cortina. Ce, te-ai obisnuit cumva? Aproape ca iti gasisem chiar eu un rol langa al meu. Parea distractiv? Pai asta e timpul: te ia din fasa, te invarte prin spatiu ce pare lumina si te izbeste de zid cu o viteza invers proportionala confortului din rolul cu care te-a deocheat.
Blogul acesta se prea poate sa se incheie aici. Cu 7 zile simbolice de gratie pentru transformarea miscarii prin lovitura la stat in actiune. Am cercetat cu de-amanuntul numarul 32 si am gasit iar, ce fapt divers, ca ceea ce sunt determina implicit tacerile ca ma urmeaza de multe ori. A spune il urgenteaza vitezomaniacal pe a tine gura inchisa. Abia atunci te spui dinamic. Caricatura asta de expresie blogarita incepe sa devina miscare cotidiana. Iar mie imi place sa cred ca ma antrenez mai rar pentru conditia fizica. Am febra musculara la vis. L-am steroidat cu exercitii egotice. 7 zile. La inceput a fost cuvantul. Apoi inceputului i-a urmat timpul. 7 zile de Facere Inapoi, de iesire din timp. Adevarata activitate a sufletului, adevarata Eudaimonie intr-un spatiu virtual care stie sa isi contina sfarsitul, in care press delete e intr-o jumatate de secunda. Ti-o spune cineva care arde constant tot ce pare confortabil.
Ca tot e despre timp, cand il gasesti, acorda-i-te, cam vreo 3 ore ale tale  si urmareste toate partile. Iti promit va fi  un timp al tau bun. Le gasesti pe youtube!

                     

No comments:

Post a Comment