Jun 9, 2011

Un fel de altceva

  http://www.earthgarden.com.mt/

Aceasta e altceva decat o reintoarcere in decor. Aceasta e altceva decat un re-strigat in gol. Aceasta e o reinventare. Pentru ca suntem cu totii datori la a ne recrea in fiecare instanta. Si, stii, cu o moarte mai suntem datori, la capatul oricarei reinventari posibile, ca o apa putreda care a incetat sa se mai verse in alta si din mare s-ar face o balta statuta.  Aceasta e inainte de reintoarcerea mea in virtual. Aceasta e inainte DE A. Am tacut. Aceasta e inainte de a re-spune tacerile din cimitirul meu pe doua picioare. Aceasta e inainte de tot. De cuvant, de morbid, de eros, de ranjet, de planset, de absurd existentialist. Caut definitia unei flori perfecte de lotus. Sa ma imbrac cu ea. Sa stau asortata la ganduri. Tot cerul e un nufar batran!

  
http://www.youtube.com/watch?v=EYIcQueNxTo&feature=related
   
Se intampla diverse. Se recolteaza si la mine probe prin eprubete nesterilizate de vietuire. E o sansa a fiecaruia la infectie. Inainte de a spune despre doritele contaminari, inainte de inceputuri si de orice finaluri, inainte de contexte culturale si ideologii perimate prin ego, implorate de Id si sublimate superegotic in stil Jung, inainte de alte impresii despre ce a fost, ce e, ce ar fi in mortuare ambitii , inainte e Aceasta. Un fel de altceva. Un fel de Edison cu beculet nou la inima si gand,  un fel de relativitate Einstein in timp si spatiu. Se topeste ceva. Cand? Cand se intampla mai précis
topirile, stii? Sau creste… cand, unde in spatiu e cresterea, stii?  Inainte de spunere, un altceva despre A FI in cuprinderi schilodite de pumn care ar vrea sa-l tina strans. Macel de nuferi. Acesta e riscul. Asa ca inainte de lupta, propun azi un fel de aparare impotriva cuceririlor materiei, un fel de altceva. Un mic joc abstract. Cu microscopul prin lumea fiintei. Am pus o bomba in trenul spiritului, m-am dat jos si a pornit el cu Ego pasager. A explodat. Ai putea spune cand s-a intamplat minunea? Cand am lasat valiza pe bancheta sau la tic-tactul final? Sincronii, paralelism, timp, spatiu, iluzie, Maya. Astazi, doar Altceva. Apoi reluam incercarile in cuvant pentru ospete cardiovasculare . Acum e altceva decat orice, o definitie noua a lumii unui om ce cauta Numenul. Il cauta tocmai pentru ca e imposibil sa-l afle in trup. Pentru ca  doar infiniturile alina. Pe Restul il cuprindem si-apoi ne frustreaza. Inainte de ceva-urile mele cuprinse in timp, inainte de alte cateva ceva-uri ale mele din spatii de cuprins, inainte de asta e ce e acum. Un fel de altceva. Asta plantez in eter astazi. Si apoi reintoarceri supuse in cuprinderile determinarii conditionate de trup, cu impresii de dincolo si de aici, din alte multe spatii noi cucerite altfel.   Am sa fur de pe lume o vasla pentru barca parerii de rau, dintre clarul himeric de luna si intunericul fluviului tau . GENIAL, Maestre, esti printre noi, Neintemnitat la perspectiva lui Caron!
 

                          

   
 


2 comments:

  1. Ce pozeee faineee:X:X:X...bafta in continuare la examene :*:* pupix, Alixandra:)) !

    ReplyDelete
  2. Facem si noi un festival asa... :) Am zis! Sa cautam o padure (poate la Baciu hahaha), ca instrumentistii, poetii, artistii de toate felurile, oamenii ii stim :)Multam, sa fie, uff vreau acasaaaa, m-am saturat de examene ca de mere padurete. BAFTA si tie. Hai ia-le si tu ca avem treaba in Malta la toamna :)

    ReplyDelete