Dec 23, 2010

Urare a toate

        
  
Pentru toate momentele cand s-a intamplat sa fie mai mult decat puteam duce. Pentru toate duse mai departe decat putea cuprinde momentul. Pentru prapastii si piscuri, steaguri albe si dor. Pentru uitare a tot raul si amintire ca toate se schimba. Pentru muzica din noi si asonantele din jur, cateodata. Pentru tine. Pentru mine. Urare a tot!
In Cer sa ninga stele albe cu-nfiorari de aduceri aminte ca unele din noi totusi mor. Iar pe pamant  sa se incante delfini in apele lacrimilor de maici care traiesc, chiar si asa, pentru altii.  
Sa infloreasca maci rosii pe drumuri ce rod sandale pana la sange. Sa creasca din tandari potare cu flori de-o zi. Sa arda lumini in beznele tale si amarul din cupe sa-l torni in pamant. Sa lege de-acolo boboci colorati, sa-i iubesti si sa-i rupa furtuni, disparand prematur in neant. Sa-i cauti in curcubeu, fara odihna, mereu. Sa vrei  sa intelegi SENSUL, sa cauti continuu si obosit, oprindu-te niciodata. Caci intrebarile cu raspuns vorbesc despre finit, despre moarte. Sa tinzi aberant intru INFINIT numarandu-ti bataturi, cocoase si riduri.  Sa te sperie raspunsuri, sa te bucure intrebari. Sa culegi spini, sa-ti oblojesti rani cu petale catifelate adiacente lor si sa privesti in sus cu un zambet. Sa socotesti pierderi doar in ploaie, a la Sinatra, cu rotiri spiralate de ADN ce cuprind tot castigul lumii. Sa bati din palme in loc de lovituri sub centura. Sa porti pe umeri lumea dar mai degraba sa te lasi purtat. Sa ai tot si sa-l daruiesti dincolo de tine, fiintand.  Sa plangi bucuria marunta, sa glorifici dezastrul care te urca. Sa pipai apoi sa vezi, sa asculti apoi sa auzi, sa gusti apoi sa intelegi, sa simti apoi sa fii.


 Sa privesti detasat la colivia ta, sa apropii nasul de doua zabrele preferate si sa prinzi cadrul mai larg, fara obisnuite sarme de aur sau negre. Sa vezi un alb in negru si-un negru in alb.





Sa-ti fie muncile o desfatare si desfatarea munca ta cea mai pretioasa. Lumea intreaga sa fie casa    ta si bucuria ei izvorul care te-adapa.


O joaca de-a Dumnezu in carnea ta de om asemeni lui Dumnezeu care s-a prins in joc de-a pruncul.
Sa-ti fie toate totUna!
Sa-ti ninga, sa-ti doara, sa-ti ploua, sa-ti cante, sa-ti tune, sa-ti joace, sa-ti urle. Sa-ti moara pacate, sa-ti invie credinte. Sa traiesti si sa mori macar putin in fiecare azi. Sa simti in coaste adanc tic-tacul efemeritatii si sa te arunci deopotriva cu nesat in placinta vietii. O felie din rotunda trecere sa-ti fie dragoste. O felie sa-ti fie cunoastere. Cu lingurita, oricare din ele desert dulce la cealalta.
Asa ne visez. Asa te planuieste 2011. Asa te roaga ingerii care privesc din ninsorile pure si isi Targuie Nemurirea Pentru O Zgarietura.
      

No comments:

Post a Comment